Szilágyi Zoltán vagyok, Nyíradony egyik raklapgyártó üzemének tulajdonosa. Vállalkozásomat 1980-ban raklapszállítással kezdtem, majd 1990-től raklapgyártó üzemet építettem. A piaci igényekhez igazodva fokozatosan fejlődött a telep nagysága és technológiai színvonala.

Szilágyi Zoltán

Modern gyártelep, minőségi termékek

2013-ban új területen, egy modernebb és nagyobb gyár építésébe kezdtem, amely 2015. januárjában átadásra került. Az új üzem területe 2 ha, melyből 5000 m2 fedett terület és 15.000 m² betonnal burkolt, így a járművek kiszolgálása, rakodása szilárd burkolaton történik.

Fejlesztéseink során lehetőségünk nyílt egy 2 MW-os Kohlbach kazán és 2 Hildebrand szárító vásárlására, így már 4 szárítót tudunk üzemeltetni. Az új területen 20.000 db raklapot tudunk fedett helyen tárolni, amely a partnerek kényelmét és érdekeit szolgálja valamint a váratlan, rendkívüli szállítási igényeket is ki tudjuk elégíteni az állandó vásárlóink részére.

A szárítókamrából a fedett tárolóba kerülnek a rakodólapok, így a kihűlésük száraz helyen történik, amivel megakadályozzuk a penészesedést, foltosodást.

Környezetvédelmi szempontokat is figyelembe véve az épületek tetejét üvegkupolával láttuk el. Tűzvédelmi szempontból 600 m3-es tűzivíztározót hoztunk létre, illetve az épületek köré 15 db tűzcsapot helyeztünk el. Üzemünk 24 órás személyi felügyelet alatt áll.

Állandó raktárkészlet, megbízható kiszolgálás

Modern fafeldolgozó és raklapszegező gépsorainkkal bármilyen piaci igényeknek meg tudunk felelni. Jelenleg naponta 1000 darabot tudunk előállítani. A gyártáshoz szükséges alapanyagot a térség fakitermeléseiből fedezzük, ami főként nemesnyár, olasznyár, szürkenyár és fenyő. 8.000 m³ alapanyagot tudunk megfelelően tárolni, átlagos alapanyag készletünk 5.000 m³, mely garantálja az üzem folyamatos működését és vevőink megbízható kiszolgálását.

A fafeldolgozás automata, kemény fémlapkás körfűrészekkel és sterlites lappal történik, melyet saját műhelyünkben élezni és sterlitezni tudunk. A saját előállítású raklapelemekből automata szögező géppel gyártjuk a rakodólapokat, az egyedi mérethez szögező pisztolyokat használunk.

Főtevékenységem közé sorolható a faapríték termelés is, mely során a raklap gyártása során keletkezett mellékterméket 100%-osan fel tudjuk használni.

A telephelyen minden feltétel adott, amire egy jól felszerelt raklapgyárnak szüksége lehet. Munkatársaink 20 éves tapasztalata és gyakorlata garancia a megrendelőink és vásárlóink magas színvonalú kiszolgálására.

 

Éves jelentések

Szilágyi Zoltán EV éves jelentés 2017. (.pdf)