Miért fontos a rakodólapok hőkezelése?

Hőkezelés más néven fumigálás, lényege hogy a fa anyag belső szerkezetét legalább 30 percig minimum 56°C fokos hőmérsékleten tartsuk a gombák, vírusok,és más rovarok mentesítése érdekében.
Az EUR raklapok hőkezelése kötelező, az ilyen hőkezelésen és fertőtlenítésen átment EUR raklapok az ISPM 15 jelölést kapják.

Mit jelent az EPAL jelölés?

Az automatizált anyagáramlásnak és az áruk globális cseréjének köszönhetően az EPAL raklapoknak is egyre magasabb követelményeknek kell megfelelniük, ami maga után von egy szigorúbb minőségellenőrzést is. Az EPAL világszerte garantálja az EPAL-raklapok legmagasabb minőségi színvonalát. EPAL (Európai Raklap Egyesület) 1991-ben alakult, hogy az Európai Vasutakkal együttműködve Európa szerte garantálja az EURO raklapok megfelelő minőségbiztosítási és ellenőrzési szabványrendszerét. Az EPAL engedélyes gyártók  EPAL-EPAL jelölésű ( a rakodólap mind a négy sarkába EPAL jel kerül besütésre ) rakodólapot gyárthatnak.

Mit jelent az UIC jelzés?

Az UIC és EUR védjeggyel ellátott rakodólap Magyarországon is – mind polgárjogi, mind büntetőjogi eszközökkel – védett termék. A 800 x 1200 mm-es rakodólapba az engedélyező vasút jelét „UIC” és az „EUR” védjegyet csak az a rakodólap gyártó sütheti be, aki az aktuális évre érvényes Rail Cargo Hungaria gyártási engedélyével rendelkezik. A Rail Cargo Hungaria Zrt. megbízása alapján, Magyarországon kizárólagos joggal a MÁV-REC Kft. végzi az EUR rakodólapok védjegyoltalmát.

Mi az egyutas raklap?

Olyan raklap, amit egyetlen, a szállítótól a vevőig tartó egyszeri útra terveztek; azután eldobható.

Mit jelent a műszárítás?

2011. január 1-től az újgyártású EUR rakodólapok műszárítása kötelező, a szárítást a hőkezeléssel egyidejűleg kell elvégezni a gyártónak. Az EUR rakodólap megengedett nedvességtartalma 22 százalék. Szárítókamráink több kamionnyi mennyiség szárítására alkalmasak. Energia-ellátásuk a gyártási hulladékokkal történik, korszerű kazánnal, így a vállalt szállítási határidőket tartani tudjuk.

Hány nap a megrendelés átfutási ideje?

A megrendelés átfutási ideje 1-2 nap. Állandó raktárkészlettel rendelkezünk. 20.000 db raklapot tudunk fedett helyen tárolni, amely a partnerek kényelmét és érdekeit szolgálja valamint a váratlan, rendkívüli szállítási igényeket is ki tudjuk elégíteni a vásárlóink részére.

Mennyi egy rakodólap élettartama?

A raklap használhatóságának időtartama függ a rakodólapok tárolásától, illetve minőségétől.